Artist-In-Residence
YeYe Weller

Artist-In-Residency
Van zondag 21 juli
t/m zaterdag 27 juli

YeYe Weller is een kunstenaarsduo uit Münster (Duitsland). De stad heeft eenzelfde rijke historie aan hiphop en skatecultuur als Hengelo. Deze gezamenlijke liefde tussen de twee steden gaat YeYe Weller visualiseren in een expositie en op het 3 zijdige billboard.

Opening expositie
Zaterdag 27 juli
Vanaf 19:00 uur

YeYe Weller

YeYe Weller gaat over een balans tussen kleur, humor en een heldere beeldtaal waarbij alle drie de elementen op elkaar afgestemd zijn om een duidelijke boodschap over te brengen. Ze begeven zich tussen het snlijvlak van toegepast werken en autonome ontwikkeling. Ze zien het als hun missie om positieve vibes te brengen onder iedereen die dat toelaat. De verschillende mediums die YeYe Weller gebruikt, maakt het dat hun figuratieve wereld met rare characters, velle kleuren en speelse lay-outs op verschillende manieren tot leven komt. Zoals ze zelf zeggen klinkt het misschien een beetje afgezaagd, maar een glimlach brengen en lol hebben is waar YeYe Weller energie van krijgt.

Geopend
van 27 juli t/m 30 augustus
Vr. / Za. vanaf 16:00 uur

Expositie
De expositie van YeYe Weller toont de diversiteit aan werk dat ze maken en legt tegelijkertijd een verbinding naar het concept op het billboard. Naaste het werk dat ze zullen maken tijdens de AIR heeft YeYe Weller ook veel voorbereid voor de expositie om een zo mooi mogelijk beeld te geven van wat ze allemaal doen.

2 cities 1 love
Het concept waarbij er een link wordt gelegd naar Hengelo is dit keer vertaald door te kijken naar de overeenkomsten tussen de twee steden vanuit het perspectief van subculturen. De liefde voor de hiphop cultuur en skateboard cultuur is hierbij de sterke verbindende factor tussen de twee steden.

Publicatie
De Artist-In-Residency van YeYe Weller zal worden vastegelegd in een 36 pagina tellende publicatie waarin naast het eindresultaat ook het concept en de schetsfase in beeld is gebracht. De publicatie zal worden gedrukt in een oplage van 50 stuks en te koop zijn aan de bar bij Oogst.

Serpent Artist Serie
Voor de derde en laatste keer dit jaar zal er een Serpent Artist Serie skateboard uitgebracht wordem. Dit keer uiteraard met YeYe Weller. het board zal te koop zijn vanaf 27 juli in een beperkte, gesigneerde oplage van 10 stuks voor maar €75.-

DJs

13 juli 2024 19:00 – 23:00 uur

Bustrip – Das Hausfest

Er waait sinds vorig jaar een nieuwe “house” wind door Enschede. Een bonte collectie van dj’s en artiesten uit alle windstreken treedt op. Dit beloofd een echt housefeestje te worden.

Event

14 juli 2024 12:00 – 17:00 UUR

The pre-loved markt

Stap binnen in de wereld vol pre-loved parels en vintage vondsten! Laat je verrassen door de diversiteit aan items die een nieuw leven wachten. DJs Rick Esscher en Jordi Noire verzorgen de muziek.

Event Project

19 juli 2024 19:00 – 23:00 uur

Open Decks XL Editie

Stap in de spotlight en laat je DJ-vaardigheden zien en horen tijdens de Studio15 Open Decks DJ Night. Een avond om te genieten van geweldige skills en beats en om connecties te leggen met andere DJ’s. Join the party and let’s have some fun!

DJs

20 juli 2024 20:00 – 23:00 uur

Bustrip – DJDMB & DJOEY

Opzwepende beats en elektronische vibes van twee opkomende DJ talenten op een reis door verschillende genres, van house tot techno. Laat je zorgen achter en dans de avond weg met DJDMB en DJoey!

Expositie

22 juni t/m 20 juli 2024 18:30 – 23:00 uur

Expositie Koen Potgieter

Koen Potgieter werkt sinds 2021 aan een fotografie project over Hengelo, waarin hij de stad van een onverwachte kant laat zien…

LEES MEER

Kunst Project

21 juli t/m 30 augustus 2024

Artist-In-Residence YeYe Weller

YeYe Weller is een kunstenaarsduo uit Münster (Duitsland). De stad hee  eenzelfde rijke historie aan hiphop en skatecultuur als Hengelo. Deze gezamenlijke liefde tussen de twee steden gaat YeYe Weller visualiseren.

LEES MEER