Metropool presents: Live After Work

Vrijdag 28 juni
17:30 – 20:00 uur

Vier jouw vrijdagmiddagborrel met Livemuziek uit de stal van het talentontwikkelingsprogramma van Metropool, Poppodia van Twente. De edities in juni worden allebei verzorgd door onze Songsmidse deelnemers van het Songsmidse: Levi Major, Divya, Nelles en FIERE! Vanaf 16u opent Oogst haar terrein, showtime is om 17:30u. Neem naast je collega’s ook wat vlees(vervangers) mee, de Barbecues staan aan!

Divya

Met haar warme en ontroerende zang streeft DIVYA ernaar om verbinding en empowerment te bevorderen door middel van haar persoonlijke ervaringen en reflecties. Oorspronkelijk afkomstig uit Curaçao en nu gevestigd in Enschede, Nederland, belichaamt ze een meltingpot van culturen. Met een Curaçaose moeder en een Indiase vader haalt ze inspiratie uit haar diverse achtergrond.

DIVYA doordrenkt haar popmuziek met elementen van Soul, RnB, Blues en Jazz en verweeft af en toe haar Antilliaanse roots door liedjes te schrijven in haar moedertaal, Papiaments. Haar muziek is te vergelijken met India Arie, Lianne La Havas en Olivia Dean.

Fiere
Nederlandstalige popartieste FIERE brengt mensen samen. Haar openhartige teksten verbonden met de gevoelige klanken van haar strijkerstrio en elektronische sounds brengen kippenvel op de wangen. FIERE zingt over gevoelens die iedereen deelt, maar velen zich onbegrepen door voelen. Hierdoor vormt zich in de zaal een gevoel van rust, erkenning en samenzijn. FIERE’s genre is poëtische Nederpop met inspiratie uit muziek van onder anderen Daughter, Sufjan Stevens, Wende en Phoebe Bridgers.

DJs

13 juli 2024 19:00 – 23:00 uur

Bustrip – Das Hausfest

Er waait sinds vorig jaar een nieuwe “house” wind door Enschede. Een bonte collectie van dj’s en artiesten uit alle windstreken treedt op. Dit beloofd een echt housefeestje te worden.

Event

14 juli 2024 12:00 – 17:00 UUR

The pre-loved markt

Stap binnen in de wereld vol pre-loved parels en vintage vondsten! Laat je verrassen door de diversiteit aan items die een nieuw leven wachten. DJs Rick Esscher en Jordi Noire verzorgen de muziek.

Event Project

19 juli 2024 19:00 – 23:00 uur

Open Decks XL Editie

Stap in de spotlight en laat je DJ-vaardigheden zien en horen tijdens de Studio15 Open Decks DJ Night. Een avond om te genieten van geweldige skills en beats en om connecties te leggen met andere DJ’s. Join the party and let’s have some fun!

DJs

20 juli 2024 20:00 – 23:00 uur

Bustrip – DJDMB & DJOEY

Opzwepende beats en elektronische vibes van twee opkomende DJ talenten op een reis door verschillende genres, van house tot techno. Laat je zorgen achter en dans de avond weg met DJDMB en DJoey!

Expositie

22 juni t/m 20 juli 2024 18:30 – 23:00 uur

Expositie Koen Potgieter

Koen Potgieter werkt sinds 2021 aan een fotografie project over Hengelo, waarin hij de stad van een onverwachte kant laat zien…

LEES MEER

Kunst Project

21 juli t/m 30 augustus 2024

Artist-In-Residence YeYe Weller

YeYe Weller is een kunstenaarsduo uit Münster (Duitsland). De stad hee  eenzelfde rijke historie aan hiphop en skatecultuur als Hengelo. Deze gezamenlijke liefde tussen de twee steden gaat YeYe Weller visualiseren.

LEES MEER