Gebruikers

Beekplein

Beekplein is een vorm van alternatieve horeca waar gezelligheid en duurzaamheid centraal staat. Als het centrale punt van Oogst, vormt Beekplein de verbindende factor voor ontmoeting tussen publiek en creatieve makers in de regio. De regel; drinken haal je bij de bar, eten mag je zelf meenemen of laten bezorgen. Pascal en Annemieke steken graag de barbecue voor jullie aan en deze kan je zelf bedienen. Ben je met een kleine groep? Reserveren is niet nodig.

Beekplein is met zonnige dagen elke vrijdag en zaterdag geopend vanaf 16.00 uur.

Creative Terminal

De Creative Terminal is de plek waar jonge vormgevers, kunstenaars en kunstliefhebbers samenkomen. Oogst faciliteert de locatie en zorgt voor verbinding tussen verschillende partijen. Deze plek is geschikt voor het ontwikkelen van korte projecten op het gebied van kunst, cultuur en creatief ondernemen. Bijdragen aan de invulling van de Creative Terminal? Stuur je plan in.

Aquaponics

Aquaponics is de schakel en connectie tussen Aquacultuur (viskweek) en Hydroponics (plantaardige teelt op water). Met als doel de kweek van gezonde verantwoord geproduceerde voeding, op basis van pro-biotische nuttige micro-organismen, in efficiënte circulaire kweeksystemen.

Er wordt momenteel gebouwd aan dit project.

Stichting in Wording

Stichting in Wording (SiW) is opgericht als spin-off van het BAM! Festival om door het jaar heen meerdere culturele activiteiten te organiseren in, met en voor Hengelo. Vanaf de oprichting in 2016 is dat uitstekend gelukt met evenementen als TropicAlternative, Muziek bij de Buren en Stadstoernooi Jeu de Boules. Medio 2017 werd SiW beheerder van de Oude Watertoren in Hengelo, waar talloze evenementen zijn opgezet en gefaciliteerd zoals het Watertoren Festival, Projection Mapping, het Stift Festival en Bier van Hier. Tevens vonden in de Watertoren regelmatig kleinschalige concerten en exposities van lokale kunstenaars en fotografen plaats.

De bus van Stichting in Wording kan gehuurd worden voor diverse doeleinden. Neem contact op met Stichting in Wording voor meer informatie 

The Blackbox

In The Blackbox zit een mysterie verscholen. Van de buitenkant lijkt het op een lege zwarte container, maar aan de binnenkant zit een wereld van digitale kunst, verhalen en ervaringen. Gemaakt door talenten uit de regio die een podium krijgen toegankelijk voor iedereen. De bezoekers van Oogst die het aandurven kunnen een stap naar binnen wagen en zelf ervaren welk mysterie er verscholen zit in The Blackbox. Een game tegen je vrienden, een korte film over een relevant thema of een escape room in VR. Het is allemaal mogelijk, en met een wisselend programma steeds wat nieuws te ervaren achter de deuren van The Blackbox.

De AccuBunker

De AccuBunker is een maker space op Broedplaats Oogst in Hengelo waar mensen kennen kunnen en mogen maken met het concept van een thuisbatterij. Wat er allemaal bij komt kijken en wat verstandige keuzes zijn met betrekking tot de energietransitie en andere vraagstukken.

De AccuBunker organiseert regelmatig workshops ‘Bouw je eigen Thuisbatterij’. Benieuwd wanneer of meer informatie over dit project?

Bijen van MetZonderJas

Wandel naar Oogst en je ziet een bijenkast! Deze bijenkast is van MetZonderJas, initiatiefnemer Loes Heerink wil mensen informeren over natuur en neemt je op Oogst graag mee in de wereld van de bij!

Zelf een activiteit of evenement organiseren op Oogst? Dat kan!
Oogst is altijd op zoek naar mooie initiatieven. Heb jij al een idee?

Interesse in een samenwerking of heb je vragen?

Mail dan naar info@oogst.eu

Op de hoogte blijven?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

* verplicht