De bus is een interactief platform waarbij de bezoeker niet alleen onderdeel wordt van de act, maar waarbij de bezoeker ook controle kan nemen over geluid en licht.

Programma SIW Bus

Volledige agenda
DJs

13 juli 2024 19:00 – 23:00 uur

Bustrip – Das Hausfest

Er waait sinds vorig jaar een nieuwe “house” wind door Enschede. Een bonte collectie van dj’s en artiesten uit alle windstreken treedt op. Dit beloofd een echt housefeestje te worden.

DJs

20 juli 2024 20:00 – 23:00 uur

Bustrip – DJDMB & DJOEY

Opzwepende beats en elektronische vibes van twee opkomende DJ talenten op een reis door verschillende genres, van house tot techno. Laat je zorgen achter en dans de avond weg met DJDMB en DJoey!

Waarom De SIW Bus

“De bezoeker is de bestuurder”.

In de SIW bus gebeuren te gekke dingen. Er zijn DJ’s die plaatjes draaien, dichters die verhalen vertellen, releases van muzikanten en spontane dingen die bezoekers zelf organiseren. In de ene helft van de bus zitten de originele stoelen, de andere helft is gestript en kan dienen als dansvloer. Daarbij is er een interactieve lichtinstallatie geïnstalleerd door Hengelose lichtkunstenaars Maarten Mensink en Rense Notenboom. Middels de stopknoppen in te drukken kan je spelen met de lichten in de bus.
De lichten kunnen aangepast worden aan de sfeer van de activiteit. Bij rustige programma’s heb je een relaxte lichtsetting, bijvoorbeeld tijdens intieme gesprekken. Voor events met muziek, zoals dj-sessies of een optreden van een singer-songwriter, reageren de lichten interactief op de muziek.

oogst, hengelo, broedplaats

Gebruik maken van de SIW Bus

Capaciteit: max. 60 personen
Geschikt voor: Muziek, cabaret, spoken word
Beschikbaar: 20 zitplaatsen, microfoon, geluiddset, DJ Gear in overleg.

De bus is een 13 meter lang platform waarbij de bezoeker echt onderdeel wordt van de act. Door zijn vorm is er een mooie interactie tussen act en publiek of het nu Spoken Word, of een DJ is. Daarnaast kan de bezoeker ook controle nemen over geluid en licht. Waarbij de bezoeker dus invloed uit kan oefen op de sfeer en de totaalbeleving. Het is een oncoventioneel en origineel platform om iets in te organiseren.

Contact
Wil je een publieksactiviteit organiseren in de bus? Stuur dan je plan in  via deze link. Voor overige vragen kan je mailen naar programma@oogst.eu
Mocht je een privé evenement willen organiseren, neem dan contact op met verhuur@oogst.eu

 

Bus archief

Event Project

Generations

15 juni 2024 16:00 – 22:00 uur

Generations, het open podium evenement voor, door en over Hengelo. Door middel van verschillende perfomances van Hengeloërs, in de vorm van muziek, spoken word, cabaret, (straat)theater, beeldende kunst, kan je verschillende verhalen over Hengelo ontdekken.

Event Live

Bare Foot at Sundown

14 juni 2024 18:00 – 23:00 uur

Bare Foot at Sundown is een festival, bedoeld voor de echte luisteraar die een avond uit wil, onder het genot van de ondergaande zon. We willen dat mensen zich thuis voelen, dat er een ‘blote voeten sfeer’ hangt en dat mensen lekker kunnen zitten met een drankje.

oogst
DJs

Step 2 Da Riddim

1 juni 2024 19:00 – 23:00 uur

Step 2 Da Riddim is een UK Garage DJ collectief uit Enschede. Sinds 2020 staan zij op diverse grote podia een feestje te bouwen.

VIERBIJVIER
DJs

Bustrip met VierBijVier

20 april 2024 18:30 – 23:00 uur

DJ collectief VierBijVier draait al heel wat jaren mee en heeft House, Disco en Techno in een nieuw jasje onder de aandacht gebracht. VierBijVier heeft met hun intense en beruchte avonden het Twentse nachtleven regelmatig opgeschud en weer verfrist. Deze avond is een zekerheidje voor de die-hard liefhebber.

Spion van twickel, oogst, korte golf
DJs

Bustrip met De Spion van Twickel

30 maart 2024 19:00 – 23:00 uur

De Spion draait live de zwarte pannekoeken met de draaimolen vanaf Oogst. De beste ether hits van de korte golf komen voorbij. Nu al legendarisch!

Event

Hart van Zuid festival editie 1

23 september 2023 14:00 – 02:00 UUR

Het festival is een verbinding tussen verschillende vormen van kunst, theater, muziek en interactieve installaties.

Event

Oogst festival Bloei editie

26 augustus 2023 14:00 – 02:00 UUR

Er zal van alles op je af komen wanneer je de Bloei editie bezoekt.

Event

Oogst festival Groei editie

15 juli 2023 14:00 – 02:00 UUR

Van mega grote bellen blazen tot Techno en van Jamaicaanse Oldscool SKA tot innovatieve thuisbatterijen.

Event

Oogst festival Zaai editie

22 april 2023 14:00 – 02:00 UUR

Het eerste Oogst festival is een feit. De Zaai editie wordt een dag vol kunst en muziek.