Oogst festival
Zaai editie

zaai festival, oogst, broedplaats

Zaterdag 22 april
14:00 – 02:00 uur

Kom Oogst beter leren kennen op het Zaai festival. Het eerste festival dat op Oogst plaatsvindt. Je vind er muziek, kunst en een hele toffe plek. We beginnen de middag met jonge getalenteerde sing en songwriters afgewisseld met ervaren artiesten. Naarmate de dag vordert zul je meer beats, bassen en electronics horen. De programmering is over het hele terrein in de verschillende onderdelen van Oogst.

Artiesten

André Manuel
Tukker des tukkers André Manuel is de frontman van Fratsen, Krang en Dancing Dollekamp en schrijver van een heleboel Twentse liedjes.
“Van welk bandje?” “Van Fratsen!?  “Oooooh.”

Ness & Guan
NESS vertelt door middel van rap zijn meest persoonlijke verhalen. De Nederlandstalige hiphop-artiest uit Zwolle gooide eerder al hoge ogen met releases als ‘Zwolle’ en maakte met Rico en Sticks een remix van die track – een anthem van de stad die hen dierbaar is. NESS kreeg veel lof voor zijn sessie bij 101barz en werd later terug gevraagd voor nog een sessie. Nu werkt hij aan zijn debuutalbum wat dit jaar verschijnt op het label van Sticks, Fakkelteit Recordings. Guan heeft het hele album geproduceerd en is ook bekend van zijn productie van het album ‘Rated R’ van Rico. Na drie jaar zijn NESS en Guan terug en staat niks ze in de weg. Op zoek naar verdieping openen ze een nieuw hoofdstuk door concessieloos unieke en waargebeurde verhalen te vertellen. Puurheid en echtheid, dat is waar het in 2023 om draait.

Vera Bon
Diepe bassen, kapotte synths, dromerige zanglijnen en heldere taal. Vera Bon draait er niet omheen: een mensenleven piept en kraakt. In haar Nederlandstalige synthpop liedjes zoekt ze de rauwe randjes op. Haar poëtische teksten gaan over een verlangen om te verdwijnen en het spelen van een mens. Vera Bon was het afgelopen jaar o.a. te horen op Oerol, Fringe festival en Radio 1 en nu dus ook op het Zaai Festival!

Johanneke ter Stege
Johanneke ter Stege is een veelzijdig artiest. De ontwapenende singer-songwriter en voormalig stadsdichter van Deventer laat taal, beeld en muziek versmelten om te tonen en bevragen wat het leven magisch maakt. In 2017 en 2018 maakte zij een reis door Japan, die leidde tot haar debuutvoorstelling Muntjes duiken tussen haaien. Dit is tevens de titel van haar debuutbundel. Tegenwoordig zoekt ze het dichter bij huis, waar ze de wondere wereld van live electronica ontdekt met muzikant Yonga Sun.

Nelles
Laat de hectiek van het dagelijkse leven even achter je en ervaar het gevoel van Nelles. Verzorgde sfeervolle popsongs met echo’s van zowel Norah Jones en Kaxey Musgraves als Corinne Bailey Rae en Lianne La Havas, maar waarbij geen enkele invloed doorslaggevend is. De vijfkoppige band brengt je de perfecte soundtrack voor iedere zwoele zomeravond, maar ook voor een lekkere zondag op de bank als de regen tegen de ramen klettert. Gelukkig is het droog en zonnig bij het Zaai Festival deze zaterdag!

Droom Dit
Seks, geweld, liefde en de gewoonheid van het leven. Dat is waar Droom Dit in Nederlandstalige poëtische teksten over spreekt. Hun teksten worden omhuld door een modern jasje van rauwe elektronische beats, dromerige gitaarlijnen en snijdende synthesizers. Het geheel klinkt als de diepste liefde die langzaam weg ebt, de dodelijkheid van eenzaamheid of de bloeddorstige drang naar rust in je hoofd.

Astronautje
Astronautje is ontspappen in space! ontsnappen aan de hedendaagse sleur en regels. ‘who needs a spaceship’ gewoon gewichtloos bouncen over aanstekelijke beats, los gaan zonder je hoofd te stoten ‘where no mans has party before’.

Chris Egbers
Singer-songwriter Chris Egbers maakt onthaastende folk pop: liedjes met een duidelijke kop en staart, waarin ruimte is om weg te dromen. Inspiratiebronnen voor hem zijn artiesten als Bertolf, The War On Drugs en John Mayer, de bijzondere verhalen van andere mensen en zijn loopje naar de supermarkt.

Ischa den Blanken
Ischa den blanken (1991, Deventer) is maker, schrijver,spreker en filosoof. Hij studeerde in 2015 af als docerend theatermaker op ArtEZ Arnhem en behaalde in 2022 de Master continentale filosofie aan de Radboud Universiteit. Als dichter won Ischa in 2017 de Spoken Award voorStorytelling. Zijn spoken word hoorspel ‘Danny | Jenny’ werd bekroond met de NTR Podcastprijs 2020. Hij gaf acte de présence op verschillende podia, waaronder dat van Poetry International, Oorzaken festival, Mensen Zeggen Dingen, Woorden Worden Zinnen, Woordwaarde festival en Met Andere Woorden.

Nol Havens
‘Suzanne… Suzanne… Ik ben stapelgek op jou.’ We kunnen het allemaal nog woordelijk meezingen. Over de hele wereld klinkt het lied nog steeds uit radio’s en wordt er bij tijd en wijle uit volle borst meegezongen. Suzanne. De wereldhit van VOF de Kunst. Miljoenen platen werden er verkocht en in 7 landen stond VOF de Kunst op de eerste plaats van de hitparade…..Touren door europa, en nu dus Nol Havens solo op het Zaai Festival! Kopje koffie? Giraffe een klontje geven? Wees welkom!

Lateesha
De ene dag ben je die sassy queen die niemand nodig heeft en de andere dag lig je sad in je bed om diegene die je écht niet nodig had. Dat is het leven en dat is Lateesha. Deze turbulentie komt samen in Nederlands talige popsongs waarin zowel kracht als kwetsbaarheid met een dos is humor centraal staan. Een mix van de attitude van Tabitha en de eerlijkheid van MEAU. Groots te synths en een dikke bas, tegenover een stripped down sound met een emotioneel instabiele gitaar. Geen nep, geen opsmuk, maar met de billen bloot.

Levi Major
Soft pop/folk dat voelt als de ruist na een stevige huilbui. Levi Major bezingt turbulente onderwerpen met warme ruimtelijke klanken in een zee van vocalen. Geïnspireerd door artiesten als Sufjan Stevens, The Japanese House & Nick Drake. 

NABER
NABER is een producer en multi-instrumentalist uit Zwolle. De drijvende kracht achter zijn eigen muziek en het succesvolle concept NABERWERKING. In zijn muziek combineert hij verschillende elektronische stijlen. Met behulp van zijn synthesizers en tape echo’s, mengt hij verschillende smaken en creëert hij een unieke blend van nostalgie, harde grooves en meeslepende melodieën. Het afgelopen jaar te zien op o.a. Best Kept Secret, Wildeburg en zijn eigen NABERWERKING events op verschillende Zwolse hotspots.

Divya
Geïnspireerd door liefde, waardering en liefdesverdriet, neemt haar muziek je mee door haar gedachten, angsten en fascinaties.  Divya is een popzangeres met invloeden van Soul, Blues en RnB.  Afkomstig uit Curaçao verhuisde ze naar Nederland om haar passie te volgen en verwerkt deze invloeden in haar muziek.  Het geluid van haar warme, soulvolle stem in combinatie met haar zorgvuldig geselecteerde band zorgen voor een ervaring als geen ander.

Anna Bjarnadóttir
Mijn naam is dus Anna Bjarnadóttir, ik ben 17 jaar (word 18 in maart) en ben geboren en opgegroeid in Deventer. Ik heb vorig jaar kunstbende Overijssel gewonnen en heb eind vorig jaar de publieksprijs bij vers en vuig gewonnen. Op het moment ben ik bezig met poetry circle, een leer project voor spoken word en performance. Schrijven is mijn passie en ik ben dan ook zeker blij dat je vroeg of ik een mailtje kon sturen, Sorry voor het laten wachten, ik had een beetje een chaotisch weekje.

DJ Minka
DJ Minka draait alles van vinyl. DJ Minka draait zich zeven slagen in de rondte. DJ Minka draait en draait en draait. DJ Minka draait de plaatjes die jou verrassen.

Arthur Adam ten Cate
Docent, filosoof en muzikant

Sam de Laat
Dat Sam een woordkunstenaar is weten we van de band Droom Dit. Sam schrijft niet alleen teksten op muziek, maar ook geweldige gedichten en verhalen. Deze performer pur sang zal dus ook naast een optreden met de band Droom Dit, solo te bewonderen zijn als voordrager van prachtige poëzie. 

oogst
oogst
Oogst, zaai festival, broedplaats
DJ
oogst,minx

31 mei 2024 19:00 – 23:00 uur

DJ Minx

Ze verrast je met elke plaat die ze draait. Door haar enorme arsenaal aan vinyl weet…

LEES MEER

DJs
oogst

1 juni 2024 19:00 – 23:00 uur

Step 2 Da Riddim

Step 2 Da Riddim is een UK Garage DJ collectief uit Enschede. Sinds 2020 staan zij…

LEES MEER

DJ

7 juni 2024 19:00 – 23:00 uur

Dave Herbalize

David Rodriques aka DJ Dave is geboren in Jamaica en woont sinds 2000 in Nederland hij…

LEES MEER

Event Live

14 juni 2024 18:00 – 23:00 uur

Bare Foot at Sundown

Bare Foot at Sundown is een festival, bedoeld voor de echte luisteraar die een avond uit…

LEES MEER

Event Live

21 juni 2024 17:30 – 20:00 uur

Metropool presents: Live After Work

Vier jouw vrijdagmiddagborrel met Livemuziek uit de stal van het talentontwikkelingsprogramma van Metropool, Poppodia van Twente.

LEES MEER

DJ

22 juni 2024 18:30 – 23:00 uur

DJ Castello

DJ Castello kocht in 1997 draaitafels zodat hij hiphop kon draaien, maar kwam via de betere…

LEES MEER