De CT is het creatieve hart van Oogst. Een plek waar creatieve geesten projecten kunnen ontwikkelen en presenteren. Van innovatieve concepten tot kunstprojecten uit subculturen

Programma CT

Volledige agenda
Expositie

22 juni t/m 20 juli 2024 18:30 – 23:00 uur

Expositie Koen Potgieter

Koen Potgieter werkt sinds 2021 aan een fotografie project over Hengelo, waarin hij de stad van een onverwachte kant laat zien…

LEES MEER

Kunst Project

21 juli t/m 30 augustus 2024

Artist-In-Residence YeYe Weller

YeYe Weller is een kunstenaarsduo uit Münster (Duitsland). De stad hee  eenzelfde rijke historie aan hiphop en skatecultuur als Hengelo. Deze gezamenlijke liefde tussen de twee steden gaat YeYe Weller visualiseren.

LEES MEER

Project
OOGST

27 juli 2024 19:00 – 23:00 uur

Serpent Artist Serie skateboards

Dit jaar gaan we samen met Serpent skateboards een artist serie uitbrengen van 3 kunstenaars die bij Oogst exposeren. Elke editie zal in een oplage van 10 stuks door Serpent gezeefdrukt worden. Editie 3, kunstenaarsduo YeYe Weller

LEES MEER

DJs

27 juli 2024 19:00 – 00:00 uur

YO! That’s That Shit Hip Hop Night

Hey Yo wait a minute, Yo that’s that shit! de Hip Hop avond van Hengelo, waar alles wat maar enigszins Hip Hop is voorbij kan komen, van Soul tot Funk van Reggae tot Disco en van Old Skool Rap tot New School Bangers, maar het belangrijkste: een positieve relaxte sfeer!

LEES MEER

Waarom de Creative Terminal?

“Creatieve geesten een plek geven om te experimenteren is waardevol voor de ontwikkeling van een stad. Het betekend groei van onderaf en het brengt nieuwe inzichten”.

De CT is een fysieke plek waar Oogst projecten in onderbrengt. Het zijn projecten die Oogst zelf initieerd vanuit het belang van lokale jonge creatieven. Dit zijn projecten vanuit subculturen, verschillende beeldende disciplines en projecten met een innovatief karakter waar verschillende disciplines in samenkomen. Het primaire doel van de projecten die we onderbrengen is inspireren. Individuen, collectieven en instanties kunnen ook projecten indienen bij Oogst om gebruik te maken van een van de ruimtes in de CT. Het doel daarvan is om een plek te zijn waar ruimte is om te experimenteren, een plek te hebben voor kortlopende projecten en in contact te komen met publiek.

Als broedplaats willen we kunnen inspelen op behoeften vanuit het creatieve veld die op dat moment spelen. Om die reden geven wij op projectbasis invulling aan de CT.

oogst, broedplaats, hengelo
oogst, broedplaats, hengelo

Gebruik maken van de CT

Capaciteit: 20 – 40 personen
Geschikt voor: lezingen, exposities, workshops, vergaderingen
Beschikbaar: beamer, scherm, 20 stoelen, 2 tafels, speakers, koffie- en thee faciliteiten

De CT bestaat uit twee ateliers van elk 35m2 en een project/ presentatieruimte van 70m2. Elk voorzien van eigen internet, toilet, verwarming en airconditioning. De project/ presentatieruimte en atelier 2 zijn voorzien van een professioneel projectiescherm en kunnen voorzien worden van een daglicht beamer. In de ruimtes staan projecttafels en stoelen.

Projecten

Ben je geïnteresseerd om een project onder te brengen in een van de CT ruimtes? Oogst staat open voor creativiteit in de breedste zin van het woord, maar willen wel dat de projecten een origineel/ vernieuwend karakter hebben. Denk hierbij aan samenwerkingen tussen verschillende mensen of disciplines, een experimentele benadering op een bestaande discipline of werkwijze of werken met nieuwe media.
Wil je een publieksactiviteit organiseren in de Creative Terminal? Stuur dan je plan in via deze link. Voor overige vragen kan je mailen naar programma@oogst.eu

Verhuur

De CT leent zich perfect voor een goede brainstorm, kennissessie of presentatie met een team. Je kunt een ruimte in de CT huren vanaf een halve dag. Je bent omgeven door creativiteit en mocht je er behoefte aan hebben organiseert Beekplein de catering.
Neem contact op met verhuur@oogst.eu

Denktank

Mocht je hulp nodig hebben om je idee, concept of project verder te helpen dan kunnen we je ook helpen. We hebben een groot netwerk van mensen uit het creatieve werkveld. Van beeldend kunstenaars, vormgevers, fotografen, programmeurs, architecten en ondernemers. Op basis van jouw vraag stellen we een denktank samen om met jou tot nieuwe inzichten te komen.
Twijfel niet en neem contact met ons op om te kijken of we iets voor je kunnen betekenen. zaaien@oogst.eu

oogst, broedplaats, hengelo

Overkapping 2024

In januari 2024 is er begonnen aan de bouw van een overkapping aan de voorzijde van de Creative Terminal. Thomas Heimerikx, archtitect en medeoprichter van Oogst heeft een prachtig ontwerp gemaakt. De overkapping neemt het directe zonlicht weg in de ateliers en de projectruimte waardoor er een prettiger licht ontstaat om bij te werken. Daarnaast is het de perfecte oplossing wanneer het weer iets minder is. De werkgroep terrein heeft hard samengewerkt zodat we voor het seizoen de overkapping in gebruik kunnen nemen. Een mooie aanvulling op de CT.

oogst
oogst
oogst

Programma archief

Antigoon, oogst
Kunst

Expositie Antigoon

18 mei t/m 16 juni 2024

Van viltstiften tot brandblussers, Antigoon’s gereedschapskist pronkt met vele onconventionele items. 

DJs

YO! That’s That Shit Hip Hop Night

18 mei 2024 19:00 – 00:00 uur

Hey Yo wait a minute, Yo that’s that shit! de Hip Hop avond van Hengelo, waar alles wat maar enigszins Hip Hop is voorbij kan komen, van Soul tot Funk van Reggae tot Disco en van Old Skool Rap tot New School Bangers, maar het belangrijkste: een positieve relaxte sfeer! Dj’s DeKneet, Bas Basic en Jordi Noire zijn de vaste line-up Dj’s en daarbinnen is altijd ruimte voor gasten en een open mic, en dit alles in het vriendelijke open-lucht terrein van Broedplaats Oogst! Dus losgaan gegarandeerd!

OOGST
Project

Serpent Artist Serie skateboards

18 mei 2024 19:00 – 23:00 uur

Dit jaar gaan we samen met Serpent skateboards een artist serie uitbrengen van 3 kunstenaars die bij Oogst exposeren. Elke editie zal in een oplage van 10 stuks door Serpent gezeefdrukt worden. Editie 2, kunstenaar Antigoon

Tetem, kidslab, Oogst, creative terminal
Project

Tetem Kidslab

28 april 2024 14:00 – 18:00 UUR

Als randprogramma van het ‘Maker Festival Twente’ geven de mensen van Tetem drie super toffe inloop workshops voor kids.

Rutger Termohlen, Artist In Residence, Oogst
Kunst Project

Artist-In-Residence Rutger Termohlen

20 april t/m 17 mei 2024 18:30 – 23:00 uur

Van 14 t/m 20 april zal kunstenaar Rutger Termohlen de Artist-In-Residence zijn bij Oogst. In deze week zal hij werken aan het billboard waarbij hij de portretten zal schilderen van drie vooraanstaande Hengeloers. De expositie toont zijn schetsproces en geeft hiermee een inkijk in de werkmethode Rutger.

timber sommerdijk
Kunst

Expositie Timber Sommerdijk

23 maart 2024 18:30 – 23:00 uur

Vanaf de lagere school zagen leraren vooral de bovenkant van Timber Sommerdijk zijn pet omdat hij altijd aan het tekenen was.

Serpent, broedplaats Oogst, skateboarding
Project

Serpent Artist Serie skateboards

23 maart 2024 18:30 – 23:00 uur

Dit jaar gaan we samen met Serpent skateboards een artist serie uitbrengen van 3 kunstenaars die bij Oogst exposeren. Elke editie zal in een oplage van 10 stuks door Serpent gezeefdrukt worden. De serie begint met Timber Sommerdijk.

oogst
Kunst Project

Willem de Haan installatie op Oogst

23 september 2023 14:00 – 02:00 UUR

Willem de Haan (1996, NL) geeft nieuwe betekenis aan alledaagse objecten en locaties door kunstmatige elementen toe te voegen.

Event

Hart van Zuid festival editie 1

23 september 2023 14:00 – 02:00 UUR

Het festival is een verbinding tussen verschillende vormen van kunst, theater, muziek en interactieve installaties.

oogst
Kunst Project

Miniatuur bouwer Dave van Doorn

23 september 2023 14:00 – 02:00 UUR

Willem de Haan (1996, NL) geeft nieuwe betekenis aan alledaagse objecten en locaties door kunstmatige elementen toe te voegen.

Event

Oogst festival Bloei editie

26 augustus 2023 14:00 – 02:00 UUR

Er zal van alles op je af komen wanneer je de Bloei editie bezoekt.

Event

Oogst festival Groei editie

15 juli 2023 14:00 – 02:00 UUR

Van mega grote bellen blazen tot Techno en van Jamaicaanse Oldscool SKA tot innovatieve thuisbatterijen.

oogst
Kunst Project

Artist-In-Residency Jeroen ‘Erosie’ Heeman

19 juni t/m 24 juni 2023

Jeroen “Erosie’ Heeman is de eerste Artist-In-Residence die een week lang bij Oogst gaat werken.

oogst
Project

GRIP Skateboard zine

3 juni 2023 19:00 – 23:00 uur

Presentatie en expositie van GRIP. Documentatie van de huidige skateboard cultuur uit het oosten.

Expositie

Expositie Concaves & Moshpits van Serpent Artwork

6 mei 2023 19:00 – 23:00 uur

De titel van de expositie komt voort uit de twee subculturen die Serpent in de loop der jaren gevormd hebben.

Event

Oogst festival Zaai editie

22 april 2023 14:00 – 02:00 UUR

Het eerste Oogst festival is een feit. De Zaai editie wordt een dag vol kunst en muziek.