Artist-In-Residence
Rutger Termohlen

Rutger Termohlen, Artist In Residence, Oogst

Artist-In-Residency
Van zondag 14 april
t/m zaterdag 20 april

Kunstenaar Rutger Termohlen is de tweede Artist-In-Residence bij Oogst. In deze week zal hij werken aan het billboard waarbij hij de portretten zal schilderen van drie mensen die op verschillende wijze iets betekend hebben voor Hengelo. De expositie toont zijn schetsproces en geeft hiermee een inkijk in de werkmethode van Rutger.

Opening expositie
Zaterdag 20 april
Vanaf 18:30 uur

Rutger Termohlen
Rutger Termohlen geboren in 1977 heeft een unieke stijl samengesteld uit een verleden in graffiti en kunstacademie opleiding. Hij tekent mensen, dieren en vaak een combinatie ervan. Dit in samenhang met een fascinatie voor diverse beeldtalen zal hij gebruik maken van plakboeken, knipsels en foto’s. Door deze samen te brengen probeert hij structuur te scheppen die leiden naar een proces om het juiste patroon te vinden. Dynamisch contrastrijk in kleur en thema: van verleden naar heden, van liefde tot dood en van licht tot duisternis.

Tijdens zijn jeugd waarin hij twee jaar doof was heeft hij geleerd anders naar de wereld te kijken en de focus te leggen op het visuele aspect van zijn omgeving. Door dit te doen leerde hij het onderzoeken van vormen, kleuren, objecten en uitdrukkingen. Hij tekende al op vroege leeftijd met pen en niet met potlood waardoor zijn tekenproces en alle ‘foutjes’ zichtbaar bleven in zijn tekeningen. Dit geeft karakter en laat zien hoe de kunstenaar kijkt. Door lagen aan te brengen in zijn werk worden bepaalde lijnen en vlakken belangrijker ten opzichte van andere waardoor er ook een vorm van rust ontstaat. Hierdoor wordt Rutger zijn werk scherp en heeft het het eerlijke karakter dat ook in zijn onderwerpen zit.

Geopend
van 20 april t/m 17 mei
Vr. / Za. vanaf 16:00 uur

Expositie
De expositie van Rutger Termohlen toont het werk dat hij tijdens de week bij Oogst heeft gemaakt. het geeft een inkijk in zijn werkmethodiek, Je kunt goed zien hoe zijn proces is verlopen. Het inhoudelijk vooronderzoek over de mensen die hij geportretteerd heeft en het vertalen van deze kennis naar beeld dat zowel de persoon laat zien als de wereld waarin die persoon zich begaf.

Portretten
De drie portretten die Rutger heeft geschilderd zijn Charles Theodorus Stork oprichter van C.T Stork, Theo Wolvecamp schilder en graficus die een aantal jaren deel uitmaakte van de Cobra beweging en Femy Efftink verzetstrijdster en een belangrijk persoon binnen de april-meistaking tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Publicatie
De Artist-In-Residency van Rutger Termohlen is vastgelegd in een 36 pagina tellende publicatie waarin naast het eindresultaat ook het concept en de schetsfase in beeld is gebracht. De publicatie is gedrukt in een oplage van 50 stuks en te koop aan de bar bij Oogst.

DJs

13 juli 2024 19:00 – 23:00 uur

Bustrip – Das Hausfest

Er waait sinds vorig jaar een nieuwe “house” wind door Enschede. Een bonte collectie van dj’s en artiesten uit alle windstreken treedt op. Dit beloofd een echt housefeestje te worden.

Event

14 juli 2024 12:00 – 17:00 UUR

The pre-loved markt

Stap binnen in de wereld vol pre-loved parels en vintage vondsten! Laat je verrassen door de diversiteit aan items die een nieuw leven wachten. DJs Rick Esscher en Jordi Noire verzorgen de muziek.

Event Project

19 juli 2024 19:00 – 23:00 uur

Open Decks XL Editie

Stap in de spotlight en laat je DJ-vaardigheden zien en horen tijdens de Studio15 Open Decks DJ Night. Een avond om te genieten van geweldige skills en beats en om connecties te leggen met andere DJ’s. Join the party and let’s have some fun!

DJs

20 juli 2024 20:00 – 23:00 uur

Bustrip – DJDMB & DJOEY

Opzwepende beats en elektronische vibes van twee opkomende DJ talenten op een reis door verschillende genres, van house tot techno. Laat je zorgen achter en dans de avond weg met DJDMB en DJoey!

Expositie

22 juni t/m 20 juli 2024 18:30 – 23:00 uur

Expositie Koen Potgieter

Koen Potgieter werkt sinds 2021 aan een fotografie project over Hengelo, waarin hij de stad van een onverwachte kant laat zien…

LEES MEER

Kunst Project

21 juli t/m 30 augustus 2024

Artist-In-Residence YeYe Weller

YeYe Weller is een kunstenaarsduo uit Münster (Duitsland). De stad hee  eenzelfde rijke historie aan hiphop en skatecultuur als Hengelo. Deze gezamenlijke liefde tussen de twee steden gaat YeYe Weller visualiseren.

LEES MEER