Oogst bestaat uit verschillende ‘onderdelen’. Deze vormen een dynamisch geheel door de verschillende invulling die aan de onderdelen gegeven kan worden.

  • Beekplein
  • Creative Terminal
  • Black Box
  • SIW Bus
  • Aquaponics
  • Tent / Bar

Een plek van vrijheid en ontmoeting

Naast de maak functie die een broedplaats heeft, heeft het ook een verbindende functie. Deze functie komt het best tot zijn recht in de vorm van alternatieve horeca waarbij het gevoel van vrijheid centraal staat. Beekplein is de sociale factor binnen de broedplaats waar mensen elkaar ontmoeten en elkaar inspireren door kennis te delen. Hierdoor is er grote kans dat er nieuwe samenwerkingen ontstaan. Samenwerkingen tussen individuen in hetzelfde werkveld, maar ook samenwerkingen tussen verschillende werkvelden. Daarnaast is het een plek waar je komt voor ontspanning, maar op hetzelfde moment blootgesteld wordt aan verschillende vormen van creativiteit en innovatie.

Geopend vrijdag en zaterdag vanaf 16:00 uur

Het creatieve hart van Oogst

De ‘CT’ is het creatieve hart van Oogst. Hier wordt gemaakt en gepresenteerd. Van projecten en exposities op het gebied van beeldende kunst en vormgeving tot innovatie start-ups die een atelier nodig hebben om op projectbasis iets te ontwikkelen. De CT is er voor de lokale en regionale creatieven! Oogst biedt een ondersteunde rol als het aankomt op de realisatie van ideeen. De ondersteuning kan bijvoorbeeld financieel zijn, maar kan ook de vorm van kennisdeling hebben. Daarnaast initieert Oogst zelf ook projecten en exposities met als doel inspireren en activeren. De CT biedt naast het onderbrengen van projecten en exposities ook ruimte voor het houden van een brainstormsessie, kleine bijeenkomst of presentatie. Dit kan voor een dag of dagdeel.

Geopend vrijdag en zaterdag vanaf 16:00 uur

Platform voor nieuwe media

De Black Box is en 20Ft zeecontainer die ingericht is als een platform voor experiment op het gebied van nieuwe media. Alles wat zich in het digitale domein afspeelt en een vorm van contact maakt met de fysieke wereld kan een plek kijgen in de Black Box. De ruimte leent zicht voor interactieve installaties, kleinschalige experimenten en video/audio projecten.

Een interactief podium op wielen

In de SIW bus gebeuren te gekke dingen. Er zijn DJ’s die plaatjes draaien, dichters die verhalen vertellen, releases van muzikanten en spontane dingen die bezoekers zelf organiseren. In de ene helft van de bus zitten de originele stoelen, de andere helft is gestript en kan dienen als dansvloer. Daarbij is er een interactieve lichtinstallatie geïnstalleerd door Hengelose lichtkunstenaars Maarten Mensink en Rense Notenboom. Middels de stopknoppen in te drukken kan je spelen met de lichten in de bus.
De lichten kunnen aangepast worden aan de sfeer van de activiteit. Bij rustige programma’s heb je een relaxte lichtsetting, bijvoorbeeld tijdens intieme gesprekken. Voor events met muziek, zoals dj-sessies of een optreden van een singer-songwriter, reageren de lichten interactief op de muziek.

Voedsel verbouwen in een container

Aquaponics is een combinatie van Aquacultuur (viskweek) en Hydroponics (plantaardige teelt op water). Met als doel de kweek van gezonde verantwoord geproduceerde plantaardige voedingsproducten. Een diversiteit aan groentes, sla, fruit en kruiden kunnen worden gekweekt op een biodiverse/ecologische wijze. In het Aquacultuur (viskweek) gedeelte kunnen vissen ter consumptie (Tilapia, Forel, meerval, Baars, etc.) en/of sier (karper, koi, goudvis, steur, etc.) worden gekweekt. Het plantaardige kweeksysteem kan goed in een kas d.m.v. zonlicht worden belicht. Bij gebrek aan zonlicht (zoals een indoor toepassing) wordt hoogwaardige LED kweekverlichting toegepast om een bepaald lichtspectrum te creëren.

Tent / Bar

Deze stretchtent met eigen podium en bar herbergt niet alleen makkelijk 200 mensen, maar creëert ook instant sfeer. Kleine muzikale acts komen op deze plek goed tot z’n recht door de grote van het podium, de verlichting en de interactie met het publiek. Daarnaast heeft de plek zich bewezen als perfecte plek voor kleine bijeenkomsten en presentaties.

Samenbrengen

Oogst gebruiken?
We bieden niet alleen fysieke ruimte voor diverse doeleinden, maar ook kennis om je verder te helpen.

Oogst is niet alleen het samenbrengen van verschillende fysieke onderdelen, maar het is ook samenbrengen van mensen. De fysieke onderdelen zijn er om ideeën in onder te brengen. Ideeën die de vorm aan kunnen nemen van een project, expositie, optreden of klein event. Oogst is een plek waar ontmoeting en ontdekken centraal staat. Zo kunnen bezoekers van het Beekplein terras zien wat er in de ateliers en projectruimte plaatsvindt en kunnen bezoekers van een expositie of optreden iets eten of drinken op het terras. Een doelstelling van de broedplaats is dat bezoekers ongedwongen in aanraking komen met nieuwe mensen en dingen en daardoor geïnspireerd raken.

Kunst Project
Rutger Termohlen, Artist In Residence, Oogst

20 april 2024 18:30 – 23:00 uur

Artist-In-Residence Rutger Termohlen

Van 14 t/m 20 april zal kunstenaar Rutger Termohlen de Artist-In-Residence zijn bij Oogst. In deze…

LEES MEER

DJs
VIERBIJVIER

20 april 2024 18:30 – 23:00 uur

Bustrip met VierBijVier

DJ collectief VierBijVier draait al heel wat jaren mee en heeft House, Disco en Techno in…

LEES MEER

Bands Live
oogst

20 april 2024 19:00 – 21:00

The Outstand & Eline

De acts The Outstand en Eline geven na een serie bandcoachings bij Studio15 hun eerste live…

LEES MEER

Electronics Live
Acoustick

26 april 2024 20:00 – 21:30 UUR

Acoustick

Deze groovemachine overstijgt de ziel met aardse didgetonen en diepe drumbeats. Van ambient tot techno &…

LEES MEER

DJ
DJ Ardo

26 april 2024 21:30 – 23:00 UUR

DJ Ardo

Deze muzikale ontdekkingsreiziger met een passie voor house en techno oorspronkelijk afkomstig uit het Noord Hollandse…

LEES MEER

Relax
BBQ, Beekplein, oogst

27 april 2024 VANAF 16:00 UUR

Koningsdag BBQ

Beekplein zorgt voor smeulende BBQs en bijbehorende gereedschappen zodat je koningsdag lekker kunt chillen op Oogst….

LEES MEER

Oogst is er voor jou

Oogst gebruiken?
We bieden niet alleen fysieke ruimte voor diverse doeleinden, maar ook kennis om je verder te helpen.

Als broedplaats zijn we er om creativiteit een platform te geven en creativiteit te laten ontwikkelen. Naast dat we een platform zijn waar je gebruik kunt maken van diverse ruimtes zijn we ook een collectief waar veel kennis zit op het gebied van cultuur en creatief ondernemersschap. Een ruimte nodig voor een project, presentatie van jezelf, een collectief of instelling? Oogst is de plek waar je terecht kunt. Ook voor een bijeenkomst, sessie of feestje is er van alles mogelijk bij Oogst. Van alleen een specifieke plek tot volledige catering. Een halve, hele dag of langer.

Naast de fysieke ruimtes bieden wij ook een denktank aan. We hebben een groot netwerk met ondernemers, vormgevers, architecten, muziekanten en kunstenaars die op een frisse en nieuwe manier kunnen kijken naar uw vraag, probleem of project.