Miniatuur bouwer
Dave van Doorn

oogst
oogst

Ik kan mezelf verliezen in het vinden van nieuwe technieken.

Oogst vroeg miniatuur bouwer Dave van Doorn (Buildsbydave) om het driezijdige billboard op schaal na te bouwen. Wat Dave vervolgens bouwde was boven al onze verwachtingen. De reden waarom we Dave vroegen om een miniatuur te bouwen heeft te maken met het Artist-In-Residence programma dat gekoppeld is aan het billboard. Elk jaar vragen we minimaal twee kunstenaars om het billboard te beschilderen. Om een verbinding te leggen tussen de expositie in de CT waarin het proces van de kunstenaar getoond wordt en het billboard buiten hebben we het miniatuur billboard laten maken. De miniatuur met prints van het daadwerkelijke werk buiten op het billboard zal een plek in de CT krijgen tijdens de expositie.

Het proces

Dave is iemand die heel gestructureerd en gedetailleerd te werk gaat. Hij bestudeerd de materialen en verhoudingen van het object, legt vervolgens zoveel mogelijk details en maten van het object vast voordat hij begint te bouwen.
Je staat nooit stil bij de hoeveelheid verschillende materialen en de hierbij horende structuren en kleuren die één object kunnen bevatten. Bij miniatuur bouwen zal de bouwer dit allemaal moeten fabriceren vanuit kennis, kunde, maar ook experiment. Vooral op het moment dat er materialen zijn gebruikt die de bouwer niet eerder heeft gemaakt in een miniatuur. Dit was ook de situatie tijdens het bouwen van het billboard. Vooral de grove betonnen voet en het grijs blauwe gevlamde staal van het frame gaf Dave veel voldoening om te maken. Het resultaat mag er zijn.

Meer zien van Dave van Doorn? www.buildsbydave.nl

oogst
oogst
oogst
DJ
oogst,minx

31 mei 2024 19:00 – 23:00 uur

DJ Minx

Ze verrast je met elke plaat die ze draait. Door haar enorme arsenaal aan vinyl weet…

LEES MEER

DJs
oogst

1 juni 2024 19:00 – 23:00 uur

Step 2 Da Riddim

Step 2 Da Riddim is een UK Garage DJ collectief uit Enschede. Sinds 2020 staan zij…

LEES MEER

DJ

7 juni 2024 19:00 – 23:00 uur

Dave Herbalize

David Rodriques aka DJ Dave is geboren in Jamaica en woont sinds 2000 in Nederland hij…

LEES MEER

Event Live

14 juni 2024 18:00 – 23:00 uur

Bare Foot at Sundown

Bare Foot at Sundown is een festival, bedoeld voor de echte luisteraar die een avond uit…

LEES MEER

Event Live

21 juni 2024 17:30 – 20:00 uur

Metropool presents: Live After Work

Vier jouw vrijdagmiddagborrel met Livemuziek uit de stal van het talentontwikkelingsprogramma van Metropool, Poppodia van Twente.

LEES MEER

DJ

22 juni 2024 18:30 – 23:00 uur

DJ Castello

DJ Castello kocht in 1997 draaitafels zodat hij hiphop kon draaien, maar kwam via de betere…

LEES MEER