Willem de Haan
Installatie: Advertisement

oogst
oogst

Zaterdag 23 september
14:00 – 02:00 uur

Oogst is dit jaar host van het eerste HvZ festival, een initiatief van Metropool Poppodia van Twente, Schouwburg Hengelo, Bibliotheek Hengelo, Oyfo kunstenschool en techniekmusuem in samenwerking met Studio15, Möllerwerf, Skatelab en broedplaats Oogst. Het onderliggende thema voor de programmering van het HvZ festival is “Verbinding in tijd van polarisatie”. Op basis van dit gegeven hebben wij kunstenaar Willem de Haan uitgenodigd om zijn installatie ‘Advertisement’ te plaatsen op het veld bij Oogst.

Willem de Haan (1996, NL) geeft nieuwe betekenis aan alledaagse objecten en locaties door kunstmatige elementen toe te voegen. Hierdoor worden fictie en realiteit met elkaar vermengd en ervaart de kijker deze locaties en objecten op een nieuwe manier.

Het werk ‘Advertisement’ van Willem de Haan staat symbool voor het ‘wij-zij-denken’. Tegenstellingen tussen groepen in de samenleving worden groter, waardoor deze steeds meer tegenover elkaar komen te staan. Als bezoeker ervaar je op een nieuwe manier hoe het is om tussen twee tegengestelde idealen in te staan. Het gebrek aan nuance en overweldigend formaat van deze tot reclame gereduceerde meningen, maakt het moeilijk om een goed beeld te krijgen van wat er eigenlijk gezegd en bedoeld wordt.

Meer weten over Willem de Haan? www.willemdehaan.be

oogst

Samenwerking

Willem de Haan heeft in samenspraak met Oogst gedetailleerde tekeningen gemaakt zodat het werk op locatie als een bouwpakket in elkaar gezet kon worden. Het bouwteam van Oogst heeft op basis van deze tekeningen, inventarislijst en specificaties materiaal besteld en het geheel vervolgens gezaagd en in elkaar gezet. Willem heeft op basis van het onderliggende festival thema twee grote posters ontworpen die het Oogst team vervolgens heeft geprint en op de billboards heeft geplakt.

oogst
oogst
DJ
oogst,minx

31 mei 2024 19:00 – 23:00 uur

DJ Minx

Ze verrast je met elke plaat die ze draait. Door haar enorme arsenaal aan vinyl weet…

LEES MEER

DJs
oogst

1 juni 2024 19:00 – 23:00 uur

Step 2 Da Riddim

Step 2 Da Riddim is een UK Garage DJ collectief uit Enschede. Sinds 2020 staan zij…

LEES MEER

DJ

7 juni 2024 19:00 – 23:00 uur

Dave Herbalize

David Rodriques aka DJ Dave is geboren in Jamaica en woont sinds 2000 in Nederland hij…

LEES MEER

Event Live

14 juni 2024 18:00 – 23:00 uur

Bare Foot at Sundown

Bare Foot at Sundown is een festival, bedoeld voor de echte luisteraar die een avond uit…

LEES MEER

Event Live

21 juni 2024 17:30 – 20:00 uur

Metropool presents: Live After Work

Vier jouw vrijdagmiddagborrel met Livemuziek uit de stal van het talentontwikkelingsprogramma van Metropool, Poppodia van Twente.

LEES MEER

DJ

22 juni 2024 18:30 – 23:00 uur

DJ Castello

DJ Castello kocht in 1997 draaitafels zodat hij hiphop kon draaien, maar kwam via de betere…

LEES MEER