Artist-In-Residency
Jeroen ‘Erosie’ Heeman

oogst

Artist-In-Residency
CT Projectruimte
Van 19 t/m 24 juni

Het werk van Jeroen Heeman ontstaat door het observeren en samenbrengen van typografische, architectonische en industriële elementen die hij tegenkomt in de vergeten ruimtes van steden en landschappen. Elementen die gevormd zijn door de tand des tijds en de verandering van hun omgeving. De vormen die Jeroen uit zijn omgeving haalt zijn veelal vormen die zijn ontstaan door functie en disfunctie. Bijvoorbeeld in architectuur waarbij de vorm an sich niet het uitgangspunt is geweest, maar de constructieve uitgangspunten. Elementen die bij elkaar zijn gezet, maar niets met elkaar te maken hebben en zo iets nieuws vormen. Materialen en oppervlakken die aan het vergaan, gerepareerd of opnieuw samengesteld zijn. Jeroen legt deze verschijningen al jaren vast en vertaald deze in schetsen die hij maakt in schetsboeken. Deze schetsboeken laten duidelijk zijn processen en zienswijzen als kunstenaar zien. Uiteindelijk vertaald hij deze naar tekeningen, schilderijen, zeefdrukken en groot formaat muurschilderingen door heel Europa.

Opening expositie
Zaterdag 24 juni
19:00 uur

Voor zijn Artist-In-Residence bij broedplaats Oogst in Hengelo is hij gevraagd om de lokale oude industrie, architectonische elementen en andere vormen uit het straatbeeld vast te leggen. Doormiddel van fotografie heeft Jeroen de eerste twee dagen van zijn 6 daagse A-I-R tijdens fietstochten zijn observaties vastgelegd. Deze observaties heeft hij gebruikt om een schetsproces op te starten waarbij zijn zienswijze vertaald zal worden naar het A-I-R billboard op het terrein.

Dit project hebben we vastgelegd in een publicatie. In deze publicatie is zijn schetsproces te zien aan de hand van pagina’s uit zijn schetsboek, kun je op een kaart zien welke route Jeroen heeft gefietst en hebben we een grote selectie van zijn foto’s gepubliceerd. De publicatie is uitgebracht in een oplage van 100 stuks en is te koop op Oogst.

Meer weten over Jeroen Heeman? www.erosie.net

oogst

Het billboard

De basis van het Artist-In-Residency programma is een 3-zijdig billboard dat jaren geleden een functie had tijdens de bouw van het winkelcentrum aan de Laan van Zuid. Dit billboard hebben we binnen Oogst opnieuw opgebouwd en dient nu dus als object voor het onderbrengen van werk in de publieke ruimte van de kunstenaars die resident zijn.

oogst

Erosie publicatie is te koop op Oogst voor €5.00

DJ
oogst,minx

31 mei 2024 19:00 – 23:00 uur

DJ Minx

Ze verrast je met elke plaat die ze draait. Door haar enorme arsenaal aan vinyl weet…

LEES MEER

DJs
oogst

1 juni 2024 19:00 – 23:00 uur

Step 2 Da Riddim

Step 2 Da Riddim is een UK Garage DJ collectief uit Enschede. Sinds 2020 staan zij…

LEES MEER

DJ

7 juni 2024 19:00 – 23:00 uur

Dave Herbalize

David Rodriques aka DJ Dave is geboren in Jamaica en woont sinds 2000 in Nederland hij…

LEES MEER

Event Live

14 juni 2024 18:00 – 23:00 uur

Bare Foot at Sundown

Bare Foot at Sundown is een festival, bedoeld voor de echte luisteraar die een avond uit…

LEES MEER

Event Live

21 juni 2024 17:30 – 20:00 uur

Metropool presents: Live After Work

Vier jouw vrijdagmiddagborrel met Livemuziek uit de stal van het talentontwikkelingsprogramma van Metropool, Poppodia van Twente.

LEES MEER

DJ

22 juni 2024 18:30 – 23:00 uur

DJ Castello

DJ Castello kocht in 1997 draaitafels zodat hij hiphop kon draaien, maar kwam via de betere…

LEES MEER